ΔιαμονήΟ ξενώνας διαθέτει 10 δωμάτια, με 2,3 ή 4 κλίνες. Όλα, έχουν διακοσμηθεί σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού. 

 Έτσι, κατά τη διαμονή στον Μαλεάτη,  δημιουργείται στον επισκέπτη αυτή η πολύτιμη και ανεκτίμητη αίσθηση παραδοσιακής χωριάτικης ορεινής φιλοξενίας. 


Ο ξενώνας είναι προσανατολισμένος να προσφέρει τη δυνατότητα πολυήμερων και οικονομικών διακοπών στους επισκέπτες του, ώστε να ξεκουραστούν, να διαφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, να αναπνεύσουν καθαρό αέρα, να περιηγηθούν στη φύση, να συναναστραφούν με τους γνήσιους ανθρώπους του χωριού. 
 Ο Κοσμάς είναι ιδανικό χωριό για κάτι τέτοιο. Τα δωμάτια του Μαλεάτη σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σ' αυτό τον σκοπό. Είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση -η χρήση της οποίας δεν προτείνεται σε ένα τόσο όμορφο χωριό- αλλά και κουζίνα, ψυγείο και διάφορα σκεύη, ώστε να μπορείτε να ετοιμάσετε κάποια από τα γεύματά σας με τα νόστιμα ντόπια προϊόντα που θα βρείτε στο χωριό. (Για τα υπόλοιπα γεύματα, σας προτείνουμε τις εξαιρετικές ταβέρνες και ψησταριές που θα βρείτε όλο το χρόνο).